Over mij

Waar drijfveren, Talenten en plezier samenkomen

Het kennen van je talenten en vinden van je passie is één ding. Het leven volgens jouw eigen waarde is nog even iets anders. Met het onderzoeken van de eerste twee persoonlijke eigenschappen ben je als het goed is de eerste jaren van je lerende en werkende leven zoet. Het vinden van jouw eigen waarde vereist dat je reeds de nodige werk- en levenservaring hebt opgedaan en een vermogen tot zelfreflectie, veerkracht en moed hebt ontwikkeld om na, soms, stevige teleurstelling(en) met nieuwe inzichten en meer zelfbewustzijn je levenspad te kunnen vervolgen. Jouw eigen waarde vind je wanneer je steeds minder afhankelijk wordt van Erkenning en Waardering van anderen. Wanneer je weet dat alleen door de dingen te doen en verder te ontwikkelen die jij leuk vindt en goed kunt, en door nog meer te leven volgens je eigen waarden en principes, je gelukkiger en tevredener kunt worden. Je weet beter wie je bent, en wordt ook eerlijk over wie je niet bent. Het is bovendien het moment dat je ook voor je omgeving betekenisvoller wordt, je leven krijgt dus meer 'purpose'.

Of het nu gaat om je eigen waarde of de 'purpose' van je eigen bedrijf, van je werk als professional, of van je hele leven, om deze te leren kennen, zul je op zoek moeten gaan naar jouw drijfveren, naar jouw kernthema's en -pijn die als een rode draad door je leven lopen. Het verwerken van pijnlijke thema's kan werken als een transformator: je wordt je bewuster van waar het werkelijk om draait in jouw leven. Tevens word je je bewuster van je menselijke eigenschappen: je imperfectie; het feit dat alle mensen vroeg of laat te maken krijgen met tegenslag en lijden; dat deze ervaringen je bewust kunnen maken van wat je ten diepste deelt met je medemens en tegelijkertijd wat jouw als individu uniek maakt. Met de juiste begeleiding ontstaat dan ook een heldere en concrete kijk op jouw 'missie', jouw 'Why' (Simon Sinec), jouw eigen waarde, jouw 'purpose' in dit leven.

In dat proces help ik jouw of je bedrijf graag en bied ik je de instrumenten aan om zicht te krijgen op wat voor jou zinvol werk en leven inhoudt. Met mijn sterk ontwikkelde intuïtie en doortastende analytische vaardigheden help ik je de rode draad in je leven of het leven van je bedrijf ontdekken die en help ik jouw 'purpose' om te zetten in concrete acties.

De meeste van de instrumenten, methoden en kennis die ik veel toepas in mijn gesprekken, heb ik ontleend aan:

  • Acceptence & Commitment Therapie (ACT, Time to Act van Gijs Janssen en Tim Batink)
  • Mindfulness Based Stress Reduction Training (basisopleiding voor MBSR/ MBCT- trainer van Rob Brandsma)
Contact met mij?

Klik hier
Website laten maken door Modual.