Het goede leven


Levensverhalen

Kees is een succesvolle ondernemer van 35. Zijn eenvoud is zijn kracht. Hij houdt er dan ook niet van wanneer dingen onnodig ingewikkeld gemaakt worden.  In zijn jonge leven heeft Kees al een goed draaiend internationaal bedrijf neergezet. Met het succes beginnen echter ook een aantal zaken ingewikkeld te worden: gedoe met relaties en een belangrijke zakelijke uitdaging. Al ruim een jaar zoekt hij naar de beste beslissing en antwoorden op zijn vragen, maar hij voelt zich slechts dieper in het drijfzand van onwetendheid wegzakken. Onder begeleiding van zijn coach leert hij afstand nemen van zijn gedachten en zich te focussen op het hier en nu en op de eenvoudige dingen van het leven, zoals werken met je handen, sporten en de natuur in. Ondertussen verwerkt hij ook de pijnlijke emoties. Deze transformeert Kees tot een wijzere of meer bewuste en betekenis gevende kracht: met nog meer waardering voor de waardevolle dingen van het begint hij een nieuw bedrijf, dit keer  met een 'hoger doel'. Kees maakt, opnieuw met succes, een duurzaam product. Ook in zijn relaties is Kees gelukkiger geworden, mede omdat hij zijn kernwaarden centraal heeft leren stellen.

Peter is 55 en heeft al een lange loopbaan als technicus achter de rug. Veel geleerd, zowel in de praktijk als via extra studies. Peter zit al een jaar thuis nadat hij is vastgelopen bij zijn vorige werkgever. Peter denkt eraan de handdoek in de ring te gooien en het solliciteren op te geven na de zoveelste afwijzing. Het wordt de coach al snel duidelijk dat Peter nog veel last heeft van negatieve emoties, zoals teleurstelling en woede, over het verloop en de afloop van zijn vorige baan. Ook wordt duidelijk dat Peter een nauwkeurige professional is in zijn vak en er hoge standaarden op nahoudt. Hij is op zoek naar een werkgever die deze professionele houding op waarde weet te schatten, en die zijn kennis en ervaring optimaal kan benutten. Deze inzichten, samen met een zorgvuldige verwerking van zijn emoties, lijken het sollicitatieproces aanzienlijk te versnellen. Binnen enkele sessies weet Peter een mooie, verantwoordelijke baan bij een ministerie te bemachtigen. Peters 'Purpose' is gelukkig niet verloren gegaan.

Alice is een Nederlandse, jonge vrouw van de wereld. Zij woonde als professional in de financiĆ«le dienstverlening in Zweden, Spanje en Groot BrittanniĆ« en hoopt haar volgende baan opnieuw in Londen of anders in New York te vinden. Helaas, er lijkt geen enkel schot te zitten in het sollicitatieproces. Er blijkt dan ook eerst een bijna onoverkomelijk horde genomen te moeten worden: het verwerken van de recente dood van een dierbaar familielid van Alice. Alice gaat met de coach aan de slag met alle gevoelens rondom het enorme verlies. Zij leert gevoelens toe te laten en belangrijk te maken die zij eerder had weg gerelativeerd. Hierdoor ontstaat ruimte voor meer acceptatie van het verlies en erkenning van haar eigen waarde, zowel voor zichzelf als voor haar familieleden. Na enige tijd vindt Alice een mooie baan waarmee zij haar persoonlijke ontwikkeling weer een impuls geeft. Deze baan is niet ver weg, gewoon in Nederland, dicht in de buurt van haar familie en dierbaren die nog belangrijker zijn geworden voor Alice in deze  periode van haar leven.

Contact met mij?

Klik hier
Website laten maken door Modual.