Spiegelsessie

In de woorden die je gebruikt wanneer je vertelt over jouw kind of een dierbare, maar ook over een heftige gebeurtenis, kan een boodschap over jouzelf verpakt zitten. Je diepste gevoelens verwijzen immers direct en indirect naar diepere lagen van jouw wezen (Jung). Zonder het te beseffen schuilt er in je eigen woordkeuze een symbolische betekenis of verwijzing naar persoonlijke gevoeligheden die om aandacht vragen.

Bijvoorbeeld: een klant vertelt: 'het hoofd van mijn jongste zoon zit al weken vol met snot'. De terugkoppeling van mij was in deze situatie: 'het hoofd van dit deel van mij zit al weken vol met rommel'. Voor de klant vormde deze terugkoppeling een moment van herkenning: al weken heeft zij te veel aan haar hoofd, drukte op het werk en drukte thuis. Het besef dat haar zoon deze situatie letterlijk terug spiegelt, maakt dat zij extra gemotiveerd is om in gesprek te gaan met haar werkgever over vermindering van de werkdruk.

Voor deze spiegelsessies put ik uit de kennis opgedaan in de 1-jarige opleiding PresentChild en mijn kennis van de methode ('oordeel over je naaste en leer over jezelf') van Byron Katy.

 

Contact met mij?

Klik hier
Website laten maken door Modual.