Pierre is een succesvolle ondernemer die al op zijn 35-e de kans krijgt om te stoppen met werken: zo hoog is het bod dat hij op zijn bedrijf krijgt. Voor Pierre breekt er juist een periode van grote twijfel aan: wel of niet verkopen. En wat moet hij dan verder met zijn leven? Pierre mist, ondanks zijn succes als ondernemer, erkenning en waardering in zijn omgeving voor wat hij doet. Door deze gevoelens serieus te nemen in plaats van te bagatelliseren, gaat Pierre inzien dat hij de waardering in de verkeerde hoek zoekt. Hij beseft dat hij in de eerste plaats zelf zijn uitzonderlijke zakelijke talent en visie mag waarderen en erkennen door zijn aandacht te verleggen van problemen naar zaken die hem echt interesseren. Met hernieuwd zelfvertrouwen kijkt hij naar de toekomst en zijn vervolgstap wordt duidelijk: de leiding over zijn eerste bedrijf uit handen geven en het opstarten van een geheel nieuw bedrijf dat een duurzaam product op de markt brengt. Een product dat meteen van grote waarde blijkt en ook het tweede bedrijf van Pierre tot een succes maakt.
Joep is een technisch specialist van 55 die op zoek is naar een nieuwe baan na het verlies van zijn vorige. Ondanks vele sollicitaties lukt het hem niet om ergens binnen te komen. Joep denkt dat zijn leeftijd hem flink in de weg zit en heeft de hoop op het vinden van een baan eigenlijk al opgegeven. Tijdens het coachtraject wordt duidelijk dat Joep vol teleurstelling zit over de gebeurtenissen bij zijn vorige werkgever. De kritische blik van Joep op de matige kwaliteit waarmee het bedrijf zijn taken uitvoerde om de veiligheid van bewoners te garanderen, werd door zijn leidinggevende niet op prijs gesteld. Door het besef dat juist die specialistische kennis en kritische blik in een geheel andere werkomgeving uitstekend van pas zou komen, wordt Joep weer enthousiast. Er volgt een prachtige kans om op gesprek te komen bij een Ministerie. Er zit nog één addertje onder het gras: de angst om niet serieus te worden genomen speelt door alle spanning op, vooral tijdens sollicitatiegesprekken. Joep en coach geven deze angst aandacht met een 'awareness-oefening'. Deze ene oefening inspireert Joep om vlak voor het gesprek op een rustig plekje buiten hetzelfde te doen. Dit pakt goed uit: Joep gaat angstvrij en met gezond zelfvertrouwen het gesprek in en krijgt de baan.
Kees is Communicatiespecialist en heeft veel last van stress omdat hij van mening is dat een aantal zaken niet efficiënt georganiseerd worden op zijn werk en hij onnodig vaak opnieuw het wiel moet uitvinden. Wanneer werkervaring en specialismen van collega's optimaler zouden worden ingezet levert dit sneller betere resultaten op, denkt hij. Kees leert zijn frustraties om te buigen naar constructieve daadkracht en het lukt hem zijn visie intern onder de aandacht te brengen van zijn manager en directie. Hoewel de inbreng van Kees door hen zeer gewaardeerd wordt, verandert er feitelijk niets aan de situatie. Kees besluit zijn perspectief te verbreden: hij vindt een mooie baan bij een bedrijf dat werkt met zelfsturende teams. Hier krijgt Kees alle ruimte om zijn visie en inzicht, in goed overleg, om te zetten in concrete verbeteringen.
Heleen is een jonge vrouw van nog geen 30 met een mooie carrière in het buitenland als ontwerpster, als haar jongere zus komt te overlijden. Het verdriet is groot en zij besluit een time out in Nederland te nemen. Na ongeveer een jaar hoopt zij de draad met werk weer op te pakken en aan de slag te gaan. Helaas lukt het haar niet om duidelijk te krijgen hoe die vervolgstap er precies uit moet zien: weer naar het buitenland of juist niet, een groot internationaal bedrijf of juist een klein kwaliteitsgericht bedrijf, het beeld wordt maar niet duidelijk. Diverse kansrijke sollicitaties lopen in deze periode op niets uit, waardoor zij aan haar kwaliteiten begint te twijfelen. Totdat Heleen inziet hoeveel onverwerkt verdriet zij nog heeft over het verlies van haar zus. Met coach wordt aandacht en ruimte gemaakt voor dit verdriet. Niet lang daarna ontstaat helderheid in haar wensen en prioriteitenlijst: een baan in Nederland, in de buurt van haar familie is wat zij nu nodig heeft. De stap naar een mooie internationale werkgever in Amsterdam is vervolgens snel gemaakt.
Jessie heeft ruim 10 jaar als manager in de zorg gewerkt als zij door een reorganisatie haar baan kwijt raakt. Redelijk snel daarna vindt ze een nieuwe baan in dezelfde branche maar bij een veel kleiner bedrijf. Hoewel ze hoopt genoeg uitdagingen op haar pad te vinden in dit jonge, groeiende bedrijf, pakt de realiteit anders uit. Hoewel zij minder verantwoordelijkheid heeft kost de baan haar enorm veel energie. Het grootste deel van haar werk bestaat uit praktische en organisatorische taken, terwijl ze eerder uitblonk in het maken van beleid en in het managen van haar medewerkers. Wanneer Jessie duidelijk krijgt dat het nog wel even kan duren voor zij bij dit bedrijf weer het beste van zichzelf kan inzetten, is de beslissing snel gemaakt. Ze neemt ontslag en een time-out van een aantal weken om bij te komen en haar wensbaan scherp te krijgen, en vindt dan snel een goed passende baan als beleidsmaker in de zorg.
Maria werkt al 15 jaar bij een meubelbedrijf. Ze is de spin in het web en kan op alle plekken in het familiebedrijf inspringen. Toch wringt er iets wat haar energieniveau naar beneden trekt. In de gesprekken wordt duidelijk dat Maria eigenlijk meer ambities heeft maar twijfelt of en hoe zij deze waar moet maken. Ook in haar privéleven staat zij voor behoorlijke uitdagingen: de opvoeding van haar 2 nog zeer jonge kinderen, die grotendeels voor haar rekening komt en de mantelzorg voor een zieke ouder. Door haar zorgen, onzekerheden en spanningen stukje bij beetje te verwerken en wat meer op afstand te zetten, en daarnaast helderheid te scheppen in de belangrijkste waarden van Maria, wordt het prioriteitenlijstje duidelijk: Ze zegt haar baan op en wordt regelmatig gevraagd om als zelfstandige het interieur van kantoren en restaurants in te richten. Ze ervaart meer vrijheid en flexibiliteit in haar privéleven. Kort daarna waagt zij de stap om haar droom, een studie bouwkunde, op te pakken.